Մեր բաղադրիչները

Մի շարք

Մեր բաղադրիչներն այն են, ինչից մենք պատրաստված ենք:  

Ակայ Բերի

Ակայ Բերի-ն հարուստ է օմեգա-3, օմեգա-6 և օմեգա-9 ճարպաթթուներով: Այս ամենը օգնում է մաշկին երիտասարդ և առաձգական տեսք ունենալ, Ճարպաթթուները վերածնում են չոր, ձանձրալի մաշկի տեսքը։ Եթե բավարար չափով եք ստանում, ձեր մաշկը հարթ և փափուկ տեսք ունի: Եթե դուք չեք, ապա մաշկը չորանում է, թուլանում և դառնում ձանձրալի:

Ացետիլ հեքսապեպտիդ

Ացետիլ հեքսապեպտիդ նախատեսված է նվազեցնել կնճիռների տեսքը՝ կանխելով մկանների կծկումները, ինչպես բոտոքսին: Խթանում է կոլագենի արտադրությունը: Բաղադրիչը նաև խթանում է կոլագենի արտադրությունը, որը դեր է խաղում մեր մաշկը ամուր և հարթ պահելու գործում:

Ակտիվացված փայտածուխ

-ի օգուտները  ԱԿՏԻՎԱՑՎԱԾ ԱԾՈՒԽ ձեր մաշկի համար ծակոտիները մաքրող լավագույն բնական բաղադրիչներից մեկն է, և այն օգտակար է ձեր մաշկի համար նաև մի քանի այլ առումներով: Ակտիվացված փայտածուխն արդյունավետորեն մաքրում է մաշկը, բացում ծակոտիները, հեռացնում է ավելի խորը կեղտերը և մաշկի մահացած բջիջները: Արդյունքը հարթ, առաձգական և միատեսակ մաշկ է:

Ադենոզին

Ադենոզին նվազեցնում է կնճիռների տեսքը՝ էներգիա հաղորդելով մաշկի մակերեսին. Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ ադենոզին պարունակող մաշկի խնամքը նպաստում է մաշկի հարթության զգալի բարելավմանը, ագռավի ոտքերի տեսքի նվազմանը և հոնքերի կնճիռների խորությանը: Արդյունքն ավելի հարթ, ավելի երիտասարդ երանգ է:

Ագար-Ագար

Մենք օգտագործում ենք ագար-ագար՝ մաշկը փափկացնելու և խոնավացնելու համար: Այս գելանման լուծույթը, որը պատրաստված է ջրիմուռների մի տեսակից, որը հայտնի է որպես ագարոֆիտներ, աներևակայելի հարուստ է սննդանյութերով, և դրա դոնդողանման հետևողականությունը նշանակում է, որ այն օգնում է խտացնել և պահել մեր արտադրանքի այլ բաղադրիչները:

Ջրիմուռ (aka) (ծովային ջրիմուռ)

Ջրիմուռն օգտագործվում է մաշկի խնամքի մեջ՝ աջակցելու բնական կոլագենին, նվազեցնելու տեսանելի կնճիռները և ապահովելու մաշկի խոնավության հավասարակշռությունը: Ինչպես սննդակարգում, այնպես էլ մաշկի խնամքի միջոցներում ջրիմուռները կարող են ապահովել վիտամիններ, հանքանյութեր, հետքի տարրեր, ամինաթթուներ և ճարպաթթուներ, որոնք կարևոր են առողջ և երիտասարդ մաշկ ունենալու համար: Մեր սեփական խառնուրդը խթանում է բնական հիալուրոնաթթվի սինթեզը և հագեցած է ֆիտոնուտրիենտներով և հարուստ ճարպաթթուներով՝ հաստ, ամուր և հարթեցնելու համար:

Algae Blend | Mara Beauty

Ալգուրոնիկ թթու

Ալգուրոնիկ թթուն բացառապես հայտնաբերված է Algenist մաշկի խնամքի միջոցներում և արտադրվում է միկրոջրիմուռներով: Նրա յուրահատուկ հատկությունները ստեղծում են մաշկի խնամքի տեսանելի արդյունքներ: Ապացուցված է, որ այն աջակցում է բնական կոլագենին և էլաստինին, ինչպես նաև խթանում է մաշկի նորացումը մինչև մաշկի գույնը և հյուսվածքը:

Ալանթոնի

Այս դեղը օգտագործվում է որպես խոնավեցնող միջոց՝ չոր, կոպիտ, թեփուկավոր, քոր առաջացնող մաշկի և մաշկի փոքր գրգռումների բուժման և կանխարգելման համար (օրինակ՝ ճառագայթային թերապիայի հետևանքով ցան և մաշկի այրվածքներ): Փափկեցնող նյութերը այն նյութերն են, որոնք փափկեցնում և խոնավեցնում են մաշկը և նվազեցնում քորն ու շերտավորումը:

Ալոե վերա

Ալոե վերա հյութեղ բույս է, որը ցողուն չունի։ Այն օգնում է ձեր մաշկը խոնավեցնել և պաշտպանել նրա կառուցվածքային ամբողջականությունը: Ալոեն ամենահին ճանաչված բուսաբանական նյութերից է, որն ունի մաշկի խնամքի առավելություններ, ինչպիսիք են մաշկը հանգստացնող և սառեցնող (ներառյալ արևից հետո օգտագործելու համար) և թեթև խոնավեցում:

Ալֆա-Արբուտին

Ալֆա-Արբուտին Բուսական ծագման հակաօքսիդանտ է, որը կարող է նպաստել մաշկի հավասար երանգին: Mulberry-ն և Bearberry-ն արբուտինի բնական ձևեր են, որոնք օգտագործվում են մաշկի խնամքի մեջ:

Ալֆա-հիդրօքսի թթուներ (AHAs)

Ալֆա հիդրօքսի թթուներ սննդամթերքներում հայտնաբերված բնական թթուների խումբ են: Ալֆա հիդրօքսի թթուները ներառում են կիտրոնաթթու (գտնվում է ցիտրուսային մրգերում), գլիկոլաթթու (գտնվում է շաքարեղեգի մեջ), կաթնաթթու (գտնվում է թթու կաթում և լոլիկի հյութում), խնձորաթթու (գտնվում է խնձորի մեջ), գինու թթու (գտնվում է խաղողի մեջ), եւ ուրիշներ. Ալֆա հիդրօքսի թթուները առավել հաճախ օգտագործվում են մաշկի այնպիսի հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են չոր մաշկը, ծերացող մաշկը կամ պզուկները: Ալֆա հիդրօքսի թթուները (AHAs) նաև թուլացնում են «սոսինձը», որը կապում է մաշկի մահացած բջիջները մաշկի մակերեսին. դրանք նաև աջակցում են բնական հիալուրոնաթթուն՝ խթանելու խոնավացումը և կարող են օգնել նվազեցնել մակերեսի պիգմենտացիայի տեսքը և ուժեղացնել փայլը և հարթեցնել հյուսվածքը: Առավել հաճախ օգտագործվող AHA-ներն են գլիկոլային և կաթնաթթուն:

Ալֆա լիպոիկ թթու (թիոկտիկ թթու)

Ալֆա լիպոիկ թթուն (ALA կամ թիոկտիկ թթու) օգտագործվում է մաշկի խնամքի համար «հոգնած» մաշկի էներգիան հաղորդելու համար, ինչպես այն օգնում է մարմնին առավելագույնս օգտագործել էներգիայի աղբյուրները: Այն նվազեցնում է կարմրության տեսքը, լայնացած ծակոտիները և մակերեսային թերությունները: Այն կոչվում է «ունիվերսալ հակաօքսիդանտ», քանի որ այն ջրում և ճարպային լուծվող է, ինչը հեշտացնում է այն ներծծվող և օգտագործվող օրգանիզմի կողմից: Այն նաև մեծապես մեծացնում է վիտամին C-ի և E-ի հակաօքսիդանտ օգուտները: Դիետիկ աղբյուրները ներառում են մուգ տերևավոր բանջարեղենները, ինչպիսիք են կաղամբը, կանաչիները, սպանախը, ինչպես նաև բրոկկոլին:

Ամինաթթուներ

Ամինաթթուները բնական, օրգանական միացություն են և, հետևաբար, դրանք քիչ կամ բացակայում են կողմնակի ազդեցություններից: Դրանք կարող են անվտանգ օգտագործվել մաշկի բոլոր տեսակների համար, նույնիսկ զգայուն մաշկ ունեցողների համար, ներառյալ էկզեմա և պսորիազ: Ամինաթթուները նաև գործում են որպես հակաօքսիդանտներ ձեր մաշկի համար՝ պաշտպանելով այն շրջակա միջավայրի սթրեսներից, ինչպիսիք են աղտոտումը և արևի վնասակար ուլտրամանուշակագույն ճառագայթները: Պարզվել է, որ դրանք նաև խթանում են հակաօքսիդանտի արտադրությունը, որը հայտնի է որպես գլուտատիոն, հետևաբար, պաշտպանելով ձեր մաշկի բնական պաշտպանությունը: Մաշկի խնամքի մեջ ամինաթթուները կամ ինքնուրույն օգտագործվում են խոնավացման և առաձգականության խթանման համար, կամ ամինաթթուների շղթաները կարող են միանալ պեպտիդներ ձևավորելու համար: Պեպտիդային տեխնոլոգիան զարգացել է, և արդյունքում կան բազմաթիվ տարբեր պեպտիդներ, որոնք առաջարկում են գեղեցկության մի շարք առավելություններ: Մաշկի խնամքի մեջ հայտնի ամինաթթվի օրինակներից մեկը Արգինինն է:

Ամինաթթուներ

Կան ամինաթթուների տարբեր տեսակներ, և նրանցից յուրաքանչյուրն ունի տարբեր աշխատանք ձեր մաշկի համար: Ամենատարածված ամինաթթուները, որոնց պետք է ուշադրություն դարձնել գեղեցկության արտադրանքներում, հետևյալն են.

 Լիզին – ամրացնում է ձեր մաշկը՝ ապահովելով հակատարիքային օգուտ.

Հիստիդին- Ապահովում է հակաօքսիդանտային օգուտներ:

Գլիցին – Բարելավում է մաշկի առաձգականությունը։

Արգինին - Օգնում է վերականգնել ձեր մաշկը:

Լեյցին – Օգնում է նվազեցնել բարակ գծերի և կնճիռների տեսքը:

Գլութամին – Վերականգնում է մաշկի պատնեշի գործառույթը և ապահովում խոնավություն:

Գլիցիլգլիցին - Օգնում է նորմալացնել ծակոտիների չափը:

ՀԱԿԱԾԵՐԱԿԱՆ ՓՐԱՅՄԵՐ

ՀԱԿԱԾԵՐԱԿԱՆ ՓՐԱՅՄԵՐ մաշկի խնամքի հեղափոխական հիբրիդ է: Այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ և վերականգնող բաղադրիչներ՝ ձեր մաշկը սնուցելու համար: Նրա հարթ փայլուն հյուսվածքը նվազեցնում է ծակոտիների տեսքը, բարակ գծերը և կնճիռները և ձեր մաշկին ապահովում է ինտենսիվ խոնավություն՝ խթանելով և ստեղծելով անթերի հիմք:

Ծիրանի միջուկի յուղ

Ծիրանի միջուկի յուղ օգնում է բարելավել մաշկի երանգը, պահպանել մաշկի փափկությունն ու փայլը: Այն նաև սնուցում է մաշկը և նվազեցնում դեմքի կնճիռների, բարակ գծերի և բծերի տեսքը (դա վիտամին C-ն և E-ն են, որոնք համագործակցում են):

Արգինին 

Արգինինը ամինաթթու է, որը հակաօքսիդանտի նման փոխազդում է մաշկի հետ: Արգինինը հայտնի է նաև իր հակատարիքային ազդեցություն և նվազեցնում է բարակ գծերի և կնճիռների տեսքը. Արգինինը պահում է ձեր մաշկը ամուր, փարթամ և հարթ: Արգինինը խոնավեցնում է չոր մաշկը և վերականգնում խոնավությունը: Արգինինը հայտնի է իր հակատարիքային ազդեցությամբ և նվազեցնում է բարակ գծերի և կնճիռների տեսքը

Արնիկա Montana (Daisy) քաղվածք

Արնիկա Վառ դեղին, լեռնային երիցուկ է, որը աճեցվում է Եվրոպայում և հաճախ անվանում են գայլի ավազակ: Բույսը համարվում է արևածաղկի ընտանիքի մի մասը և ավանդաբար օգտագործվում է պզուկների բուժման համար

Ավոբենզոն (Parsol 1789)

Ավոբենզոնը հաճախ նշվում է Parsol 1789 ապրանքային անունով: Սա աշխարհում ամենաօգտագործվող արևապաշտպան բաղադրիչներից մեկն է, քանի որ այն կլանում է UVA ճառագայթների ողջ սպեկտրը:

Ավոկադոյի յուղ

Ավոկադոյի յուղ օգտագործվում է մաշկի խնամքի մեջ, քանի որ ապացուցված է, որ այն տեսանելիորեն նվազեցնում է արևի վնասը, ինչպես նաև վերականգնում է առաձգականությունը: Ձեր սննդակարգում ավոկադո ավելացնելը ոչ միայն էական ճարպաթթուներ և վիտամիններ A, D և E ստանալու հիանալի միջոց է, դրանց սննդանյութերի օգտագործումը կարող է նաև օգտակար լինել առողջ, փայլուն, փափուկ մաշկ ունենալու համար: 

Ազելային թթու

Ազելային թթուն ստացվում է խմորիչից և օգտագործվում է մաշկի խնամքի մեջ, որպես կանոն, նպաստելու մաշկի հավասար երանգին (հատկապես, երբ օգտագործվում է գլիկոլաթթվի հետ): Ազելային թթու Այն նաև ցորենի, տարեկանի և գարու մեջ հայտնաբերված միացություն է, որը կարող է օգնել բուժել պզուկները և rosacea-ն, քանի որ այն հանգստացնում է բորբոքումները, այն նաև բուժում է արևի բծերը և մելազման, քանի որ արգելափակում է «աննորմալ պիգմենտացիայի» արտադրությունը:

Բաբասուի յուղ

Բաբասուի յուղը արևադարձային յուղ է, որը պատրաստված է բաբասու արմավենու սերմերից, որը բնիկ ծառ է Հարավային Ամերիկայի անձրևային անտառներում: Հագեցած հակաօքսիդանտներով և առողջ ճարպերով, այն կարող է խթանել ձեր մաշկի և մազերի առողջությունը՝ խոնավացնելով դրանք՝ առանց ձեզ յուղոտ զգալու կամ պզուկների առաջացման:

Բակուչիոլ զգայուն մաշկի համար

Բակուչիոլ մաշկի խնամքի վեգան բաղադրիչ է, որը հայտնաբերված է Psoralea corylifoliaplant-ի տերևներում և սերմերում: Այն հզոր հակաօքսիդանտ է, տեսանելիորեն նվազեցնում է մաշկի գունաթափումները շրջակա միջավայրի ազդեցությունից և ունի ընդգծված հանգստացնող ազդեցություն մաշկի վրա: Բակուչիոլ-ը կարող է նաև նվազեցնել բարակ գծերի և կնճիռների տեսքը, այդ իսկ պատճառով դուք այն տեսնում եք ավելի շատ մաշկի խնամքի միջոցներում: Բակուչիոլը բնական բուսական էքստրակտ է, որն ապացուցել է, որ ունի նույն հզոր ազդեցությունը, ինչ ռետինոլը, սակայն այն ավելի լավ է զգայուն մաշկի համար և անվտանգ հղիության և կրծքով կերակրման համար: Ռետինոլի այս այլընտրանքը բխում է բաբչի բույսից և, ինչպես ռետինոլը, այն օգնում է խթանել բջիջների շրջանառությունը և կոլագենի արտադրությունը՝ կանխելու ծերացման նշանները և պայքարելու պզուկների դեմ:

Բամբուկի էքստրակտ

Ասում են, որ Բամբուկի էքստրակտը հարուստ է սիլիցիումի պարունակությամբ, որը ձեր մաշկին հաղորդում է փայլուն փայլ:  Ասում են, որ այն նաև ունի խոնավեցման առավելություններ, բացի այդ, սիլիցիումի պարունակությունը նաև կոլագեն է արտադրում, որը հանգեցնում է մաշկի ավելի ամուր և երիտասարդ ցատկում:

Գարու էքստրակտ

Գարի բուսական ծագում ունեցող հակաօքսիդանտ է, որն ունի ֆենոլների և ֆլավոնոիդների առատություն: Այն օգնում է հանգստացնել, փափկեցնել և հարթեցնել մաշկը, ինչպես նաև կարող է պայքարել ծերացման նշանների դեմ՝ արգելակելով ազատ ռադիկալները:

Բենզոիլ պերօքսիդ (BPO)

Բենզոիլ պերօքսիդը (BPO) պզուկների բուժման համար շատ արդյունավետ միջոց է, որը պայքարում է պզուկներին հատուկ բակտերիաների դեմ: Ռետինոիդների մեծ մասը ժխտում է BPO-ի ազդեցությունը, ուստի լավագույն արդյունքների համար օգտագործեք BPO-ն և ռետինոիդները ռոտացիայի մեջ: Այս բաղադրիչի լավագույն պրակտիկան այն է, որ այն դանդաղորեն (յուրաքանչյուր գիշեր) ներառվի ձեր մաշկի խնամքի ռեժիմում, քանի որ մաշկը կարող է հարմարվել BPO-ին աստիճանաբար հանդուրժելու համար: Սա կարող է նվազագույնի հասցնել կարմրության և չորության հավանականությունը BPO-ի օգտագործման ժամանակ: Բենզոիլ պերօքսիդ հարձակվում է ձեր մաշկի վրա գտնվող բակտերիաների վրա: Այն նաև օգնում է բացել ծակոտիները՝ հեռացնելով մեռած մաշկը՝ խցանումները կանխելու համար: Սա բուժում է առկա պզուկները և կարող է օգնել կանխել նոր բծերը: Այն լավագույնս աշխատում է, երբ այն պարբերաբար օգտագործում եք:

Բետա-կարոտին

Բետա-կարոտին Վիտամին A-ի նախածանցն է՝ հզոր հակաօքսիդանտ, որն օգնում է պաշտպանել ազատ ռադիկալներից վնասակար ազդեցությունը:

Բետա-գլյուկան

Բետա գլյուկանն օգտագործվում է մաշկի խնամքի մեջ՝ օգնելու խոնավությունը կապել մաշկին և ապահովել հակաօքսիդանտ պաշտպանություն: Այն կարող է խթանել բնական կոլագենը, ինչպես նաև մաշկի շրջանառությունը՝ օգնելով նվազագույնի հասցնել տեսանելի կնճիռները:

Սև հաղարջի էքստրակտ

Սև հաղարջի էքստրակտը հարուստ է ճարպաթթուներով, որոնք մաշկը խոնավեցնում են, ամուր և երիտասարդ տեսք ունեն: Այն նաև պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք սնուցում են չոր և վնասված մաշկը՝ դարձնելով այն փափուկ և վերականգնված: Սև հաղարջի էքստրակտն ունի հակաբորբոքային հատկություններ, որոնք օգնում են բուժել և վերականգնել էկզեմա:

Հապալասի քաղվածք 

Հապալասի քաղվածքն է պրո-ռետինոլի աղբյուր, որն օգնում է նվազեցնել ծերացման ազդանշանային նշանների տեսքը՝ բարակ գծեր և կնճիռներ: Լինոլեինի պարունակության հետ համակցված, որն ամրացնում է մաշկի բնական պատնեշը, հապալասի էքստրակտը խոնավեցնում և փարթամեցնում է մաշկը՝ դարձնելով այն երիտասարդ և փայլուն տեսք:

Բետա-հիդրօքսի թթու (BHA)

Եթե երբևէ առնչվել եք պզուկների կամ յուղոտ մաշկի հետ, հավանաբար ինչ-որ պահի հանդիպել եք BHA-ների: BHA-ները կամ բետա-հիդրօքսի թթուները մեղմ թթուների դաս են, որոնք սովորաբար օգտագործվում են մաշկի խնամքի միջոցներում, հատկապես նրանք, որոնք նախատեսված են պզուկների բուժման համար: BHA-ները արդյունավետ են, բայց նուրբ և հաճախ ներկայացված են պզուկների բուժման մեջ, ներառյալ մեր մի քանի ամենավաճառվող մաքրող և խոնավացնող միջոցներ: Սակայն ոչ բոլորը գիտեն, որ BHA-ները կարող են շատ ավելին անել, քան մաքրել սև կետերը և վերացնել բշտիկները: Բնականից ստացված այս թթուները հզոր շերտազատիչներ են և կարող են օգնել վերացնել ծերացման նկատելի նշանները, ներառյալ թուլությունը:

 Biomed Retinol

Biomed Retinol 500 պարունակում է ռետինոլ և ֆիկուսկարիկա (Թուզ) Քաղվածք ստացված թուզից՝ վիտամին A-ի երկրորդական բնական աղբյուրից: Նվազեցնում է բարակ գծերն ու կնճիռները, արագացնում է մաշկի նորացման գործընթացը, հարթեցնում է մաշկը և նվազեցնում պիգմենտացիան և մուգ բծերը: Այն տալիս է հարթ, առողջ մաշկ՝ հավասար տոնով և ավելի քիչ ընդգծված կնճիռներով:

Բիոտին

Բիոտին առկա է բոլոր կենդանի բջիջներում, և այն կարևոր դեր է խաղում մաշկի առողջության պահպանման գործում: Երբ մենք ծերանում ենք, և մեր հորմոնների մակարդակը տատանվում է, մեր մաշկի և գլխի ճարպագեղձերը սկսում են ավելի քիչ ճարպային յուղ արտադրել: Սա հանգեցնում է նրան, որ մեր մաշկը, ֆոլիկուլները և մազերը չորանում են և դառնում շերտավոր ու փխրուն: Բիոտինը կարող է բարելավել ձեր մաշկը և օգնել փոխհատուցել այս խնդիրները, ի թիվս այլ առավելությունների՝ գործելով որպես աճի գործոն և կատալիզատոր կարբոքսիլացման ռեակցիաներում:

Birch Tree Water

Birch ծառի ջուրը այն հյութն է, որն ուղղակիորեն հավաքվում է կեչու ծառերից: Հյութը վիտամինների և ամինաթթուների, ինչպես նաև մաշկը սիրող սննդանյութերի հարուստ աղբյուր է, որոնք խորապես խոնավեցնում են մաշկը և բարելավում հյուսվածքը: Աշխարհի որոշ մասերում, օրինակ՝ Կորեայում, հյութը նույնիսկ վաճառվում է սպառման համար՝ շնորհիվ իր քաղցր համի և սննդարար նյութերի առատ պահեստների:

Սև չաման սերմի յուղ

Սև չաման սերմի յուղը ստացվում է Հարավարևմտյան Ասիայի փոքր ծաղկող բույսի սերմերից: Ըստ լուրերի՝ այս յուղը Կլեոպատրայի գեղեցկության առօրյայի մի մասն է, ունի հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային օգուտներ և իդեալական է մաշկի համար, որը պայքարում է պզուկների, խցանված ծակոտիների, կարմրության և նույնիսկ էկզեմայի դեմ: Իսկական բազմաֆունկցիոնալ յուղը պարունակում է ավելի քան 100 վիտամիններ և հանքանյութեր՝ մաշկը խոնավացնելու և ծերացման նշաններից պաշտպանելու համար:

Սև թեյի խմորում

Սև թեյի խմորման արտադրանքը Saccharomyces խմորիչով և Xylinum բակտերիաներով, սև թեյի խմորումն ապահովում է «լիպոֆիլինգ» էֆեկտ: Ֆերմենտի մեջ պարունակվող վիտամինների կոկտեյլը հարթեցնում է մաշկը և մեծացնում նրա փայլը և բարելավում է հյուսվածքը: 

Ցինկի օքսիդ

Ցինկի օքսիդ մաշկի համար կարևոր սնուցիչ է: Դրա հակաբորբոքային է հատկություններ, որոնք օգնում են այնպիսի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց, ինչպիսիք են պզուկները, rosacea, էկզեմա և խոցեր: Ցինկը մի տարր է, որը, ոմանց կարծիքով, կարող է ունենալ պզուկների դեմ պայքարելու հատկություն և մաշկի վրա դրա երկարատև ազդեցությունը:

Կախարդ Հեյզել

Հաղորդվում է, որ կախարդը ունի հանգստացնող և կարմրության դեմ օգուտներ և հաճախ օգտագործվում է սափրվելուց հետո լոսյոնների մեջ այդ պատճառով: Այն նաև օգտագործվում է տոնիկային միջոցների պատրաստման համար, հատկապես յուղոտ և կոմբինացված մաշկի համար: Ասում են, որ այն ձգում է մաշկը և նվազագույնի է հասցնում տեսանելի ծակոտիները՝ միաժամանակ նվազեցնելով մաշկի մակերեսի ավելորդ յուղը: