Përbërësit tanë

Përbërësit tanë janë ato nga të cilat jemi bërë.  

Acai Berry

Acai Berry është i pasur me acide yndyrore omega-3, omega-6 dhe omega-9. Të gjitha këto ndihmojnë lëkurën të duket rinore dhe elastike, Acidet yndyrore ringjallin pamjen e lëkurës së thatë dhe të shurdhër. Nëse merrni mjaftueshëm, lëkura juaj duket e lëmuar dhe e butë. Nëse nuk jeni, lëkura thahet, ulet dhe bëhet e shurdhër.

Hexapeptid acetil

Hexapeptid acetil është projektuar për të pakësuar shfaqjen e rrudhave duke parandaluar kontraktimet e muskujve, të ngjashme me Botox-in. Stimulon prodhimin e kolagjenit: Përbërësi gjithashtu nxit prodhimin e kolagjenit, i cili luan një rol në mbajtjen e lëkurës sonë të fortë dhe të lëmuar.

Qymyr i aktivizuar

Përfitimet e  Qymyr i aktivizuar për lëkurën tuaj është një nga përbërësit më të mirë natyralë për pastrimin e poreve dhe është i dobishëm për lëkurën tuaj edhe në disa mënyra të tjera. Qymyr druri i aktivizuar pastron në mënyrë efektive lëkurën, hap poret, largon papastërtitë më të thella dhe qelizat e vdekura të lëkurës. Rezultati është lëkura e lëmuar, elastike dhe e tonifikuar.

Adenozina

Adenozina zvogëlon shfaqjen e rrudhave duke i dhënë energji sipërfaqes së lëkurës. Studimet kanë treguar se kujdesi për lëkurën që përmban adenozinë çoi në përmirësime të konsiderueshme në butësinë e lëkurës, zvogëlimin e pamjes së këmbëve të sorrës dhe zvogëlimin e thellësisë së rrudhave të vetullave. Rezultati është një çehre më e butë dhe rinore.

Agar-Agar

Ne përdorim agar-agar për të zbutur dhe hidratuar lëkurën. Kjo zgjidhje e ngjashme me xhel, e bërë nga një specie alga deti të njohur si agarofite, është jashtëzakonisht e pasur me lëndë ushqyese dhe konsistenca e saj në formë pelte do të thotë se ndihmon në trashjen dhe mbajtjen e përbërësve të tjerë në produktet tona.

Alga aka (alga deti)

Algat përdoren në kujdesin e lëkurës për të ndihmuar në mbështetjen e kolagjenit natyral, për të reduktuar rrudhat e dukshme dhe për të siguruar ekuilibrin e lagështisë në lëkurë. Si në dietë ashtu edhe në produktet e kujdesit të lëkurës, algat mund të ofrojnë vitamina, minerale, elementë gjurmë, aminoacide dhe acide yndyrore që janë të rëndësishme për ruajtjen e lëkurës së shëndetshme dhe rinore. Përzierja jonë pronësore stimulon sintezën natyrale të acidit hialuronik dhe është e ngarkuar me fitonutrientë dhe acide yndyrore të pasura për t'u shëndoshë, e fortë dhe e lëmuar.

Algae Blend | Mara Beauty

Acidi Alguronik

Acidi Alguronik gjendet ekskluzivisht në produktet e kujdesit të lëkurës Algenist dhe prodhohet nga mikroalgat. Karakteristikat e tij unike krijojnë rezultate të dukshme të kujdesit të lëkurës. Është treguar se mbështet kolagjenin dhe elastinën natyrale, dhe nxit rinovimin e lëkurës deri në tonin dhe strukturën e lëkurës.

të Allantonit

Ky medikament përdoret si një hidratues për të trajtuar dhe parandaluar lëkurën e thatë, të ashpër, me luspa, kruarje dhe acarime të vogla të lëkurës (të tilla si skuqje dhe djegie të lëkurës nga terapia me rrezatim). Zbutësit janë substanca që zbutin dhe hidratojnë lëkurën dhe zvogëlojnë kruajtjen dhe lëkurën.

Aloe Vera

Aloe Vera është një bimë e shijshme që nuk ka kërcell. Ai e ndihmon atë të lagështojë lëkurën tuaj dhe mbron integritetin e saj strukturor. Aloe është një nga botanikët më të vjetër të njohur me përfitime për kujdesin e lëkurës, si qetësimi dhe ftohja e lëkurës (përfshirë përdorimin pas diellit) dhe sigurimin e hidratimit të lehtë.

Alfa-Arbutin

Alfa-Arbutin është një antioksidant me origjinë bimore që mund të ndihmojë në promovimin e një ngjyre të njëtrajtshme të lëkurës. Mana dhe ariu janë forma natyrale të arbutinës që përdoren në kujdesin e lëkurës.

Acidet alfa-hidroksi të njohura (AHA)

Acidet alfa hidroksi janë një grup acidesh natyrale që gjenden në ushqime. Acidet alfa hidroksi përfshijnë acidin citrik (që gjendet në agrumet), acidin glikolik (që gjendet në kallam sheqeri), acidin laktik (që gjendet në qumështin e thartë dhe lëngun e domates), acidin malik (që gjendet në mollë), acidin tartarik (që gjendet në rrush), dhe të tjerët. Acidet alfa hidroksi përdoren më së shpeshti për sëmundjet e lëkurës, të tilla si lëkura e thatë, plakja e lëkurës ose aknet. Acidet Alfa Hidroksi (AHA) gjithashtu lirojnë "ngjitësin" që ngjit qelizat e vdekura të lëkurës në sipërfaqen e lëkurës; ato gjithashtu mbështesin acidin hialuronik natyral për të rritur hidratimin dhe mund të ndihmojnë në zvogëlimin e pamjes së pigmentimit të sipërfaqes dhe rritjen e shkëlqimit, dhe për të lëmuar strukturën. AHA-të më të përdorura janë Acidi Glikolik dhe Laktik.

Acidi alfa lipoik (acidi tioktik)

Acidi Alfa Lipoik (ALA ose Acidi Thioctic) përdoret për kujdesin e lëkurës për të energjizuar lëkurën e 'lodhur' në të njëjtën mënyrë që ndihmon trupin të shfrytëzojë sa më shumë burimet e energjisë. Zvogëlon shfaqjen e skuqjes, poret e zmadhuara dhe papërsosmëritë e sipërfaqes. Quhet "antioksidanti universal" pasi është i tretshëm në ujë dhe yndyrë, duke e bërë atë lehtësisht të absorbohet dhe të përdoret nga trupi. Gjithashtu rrit shumë përfitimet antioksiduese të vitaminave C dhe E. Burimet dietike përfshijnë perimet me gjethe të errëta si lakra jeshile, zarzavate, spinaqi, si dhe brokoli.

Aminoacidet

Aminoacidet janë një përbërje natyrale, organike dhe për këtë arsye paraqesin pak ose aspak efekte anësore. Ato mund të përdoren në mënyrë të sigurt nga të gjitha llojet e lëkurës, madje edhe në ato me lëkurë të ndjeshme, duke përfshirë ekzemën dhe psoriazën. Aminoacidet gjithashtu veprojnë si antioksidantë për lëkurën tuaj, duke e mbrojtur atë nga faktorët stresues mjedisorë, si ndotja dhe rrezet e dëmshme UV të diellit. Gjithashtu është zbuluar se ato stimulojnë prodhimin e një antioksidanti të njohur si glutathione, duke mbështetur kështu mbrojtjen natyrale të lëkurës suaj. Në kujdesin e lëkurës, aminoacidet ose përdoren më vete për të nxitur hidratimin dhe elasticitetin, ose vargjet e aminoacideve mund të bashkohen për të formuar peptide. Teknologjia e peptideve ka evoluar dhe si rezultat, ka shumë peptide të ndryshme që ofrojnë një sërë përfitimesh bukurie. Një shembull i një aminoacidi popullor në kujdesin e lëkurës është Arginina.

Aminoacidet

Ka lloje të ndryshme të aminoacideve, dhe secili ka një punë të ndryshme për të bërë për lëkurën tuaj. Aminoacidet më të zakonshme për t'u kujdesur në produktet e bukurisë janë:

 Lizina – Forcon lëkurën tuaj, duke ofruar përfitime kundër plakjes.

Histidina– Ofron përfitime antioksiduese.

Glicinë – Përmirëson elasticitetin e lëkurës.

Arginina – Ndihmon për të riparuar lëkurën tuaj.

Leucina – Ndihmon për të reduktuar shfaqjen e linjave të holla dhe rrudhave.

Glutamine – Riparon funksionin pengues të lëkurës dhe siguron lagështi.

Glicylglycine – Ndihmon në normalizimin e madhësisë së poreve.

PRIMER KUNDËR PLAKJES

PRIMER KUNDËR PLAKJES është një hibrid revolucionar i kujdesit të lëkurës. Ai përmban antioksidantë dhe përbërës restaurues për të mbajtur lëkurën tuaj të ushqyer. Tekstura e saj e lëmuar me shkëlqim redukton pamjen e poreve, linjat e holla dhe rrudhave dhe  i jep lëkurës tuaj një lagështi intensive duke rritur dhe krijuar një bazë të përsosur.

Vaji i bërthamës së kajsisë

Vaji i bërthamës së kajsisë ndihmon për të përmirësuar tonin e lëkurës, për të ruajtur butësinë dhe shkëlqimin e lëkurës. Ai gjithashtu ushqen lëkurën dhe ul pamjen e rrudhave të fytyrës, linjave të holla dhe njollave (kjo është vitamina C dhe E që punojnë në partneritet).

Arginina 

Arginina është aminoacid që ndërvepron me lëkurën si një antioksidant. Arginina është gjithashtu e njohur për të efekte kundër plakjes dhe zvogëlon shfaqjen e linjave të holla dhe rrudhave. Arginina e mban lëkurën tuaj të fortë, të shëndoshë dhe të lëmuar. Arginina hidraton lëkurën e thatë dhe rikthen lagështinë. Arginina është e njohur për efektet e saj kundër plakjes dhe redukton shfaqjen e linjave të holla dhe rrudhave

Ekstrakt Arnica Montana (Daisy).

Arnica është një margaritë malore me ngjyrë të verdhë të ndezur, që rritet në Evropë dhe shpesh i referohet si fatkeqësia e ujkut. Bima konsiderohet pjesë e familjes së lulediellit dhe është përdorur tradicionalisht për trajtimin e akneve

Avobenzone (Parsol 1789)

Avobenzone shpesh renditet me emrin tregtar Parsol 1789. Ky është një nga përbërësit më të përdorur për kremin e diellit në botë, sepse thith spektrin e plotë të rrezeve UVA.

Vaj avokado

Vaj avokado përdoret në kujdesin e lëkurës pasi është treguar se minimizon dukshëm dëmtimet nga dielli, si dhe rikthen elasticitetin. Shtimi i avokadove në dietën tuaj nuk është vetëm një mënyrë e shkëlqyer për të marrë acide yndyrore esenciale dhe vitamina A, D dhe E, por edhe konsumimi i lëndëve ushqyese të tyre mund të jetë i dobishëm në ruajtjen e lëkurës së shëndetshme, rrezatuese dhe të butë. 

Acidi Azelaik

Acidi azelaik rrjedh nga majaja dhe përdoret në kujdesin e lëkurës zakonisht për të ndihmuar në promovimin e një ngjyre të barabartë të lëkurës (veçanërisht kur përdoret me acid glikolik). Acidi azelaik është gjithashtu një përbërës i gjetur në grurë, thekër dhe elb që mund të ndihmojë në trajtimin e akneve dhe rosacea sepse zbut inflamacionin, gjithashtu trajton njollat e diellit dhe melasmën, sepse bllokon prodhimin e "pigmentimit jonormal".

Vaji Babassu

Vaji Babassu është një vaj tropikal i bërë nga farat e palmës babassu, një pemë vendase në pyjet e shiut të Amerikës së Jugut. I mbushur me antioksidantë dhe yndyrna të shëndetshme, mund të përmirësojë shëndetin e lëkurës dhe flokëve tuaj, duke i hidratuar ato pa ju shkaktuar të ndiheni të yndyrshëm ose të zhvilloni puçrra fytyre.

Bakuchiol për lëkurë të ndjeshme

Bakuchiol është një përbërës vegan për kujdesin e lëkurës që gjendet në gjethet dhe farat e bimës Psoralea corylifoliaplant. Është një antioksidant i fuqishëm, redukton dukshëm zbardhjet e lëkurës nga ekspozimi mjedisor dhe ka një efekt të theksuar qetësues në lëkurë. Bakuchiol gjithashtu mund të zvogëlojë shfaqjen e linjave të holla dhe rrudhave, kjo është arsyeja pse po e shihni atë në më shumë produkte për kujdesin e lëkurës. Bakuchiol është një ekstrakt natyror bimor që ka provuar të ketë të njëjtat efekte të fuqishme si retinoli, por është më i mirë për lëkurën e ndjeshme dhe i sigurt për shtatzëninë dhe ushqyerjen me gji. Kjo alternativë e retinolit rrjedh nga bima babchi dhe, si retinoli, ndihmon në stimulimin e qarkullimit të qelizave dhe prodhimin e kolagjenit për të parandaluar shenjat e plakjes dhe për të luftuar aknet.

Ekstrakt bambu

Ekstrakti i bambusë thuhet se është i pasur me përmbajtje silicë, e cila i jep lëkurës tuaj një shkëlqim rrezatues.  Thuhet gjithashtu se ka përfitime hidratimi, përveç se silica prodhon gjithashtu kolagjen që rezulton në lëkurë më të fortë dhe një fryrje rinore.

Ekstrakt elbi

Elbi është një antioksidant me origjinë bimore që ka një bollëk fenolesh dhe flavonoidësh. Ndihmon në zbutjen, zbutjen dhe gjendjen e lëkurës dhe gjithashtu mund të luftojë shenjat e plakjes duke frenuar radikalet e lira.

Peroksid benzoil (BPO)

Peroksidi i benzoilit (BPO) është një trajtim shumë efektiv i akneve, duke luftuar bakteret specifike të akneve. Shumica e retinoideve mohojnë efektin e BPO, kështu që përdorni BPO dhe retinoidet në rotacion për rezultate më të mira. Një praktikë më e mirë me këtë përbërës është ta inkorporoni atë ngadalë (çdo natë tjetër) në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës, pasi lëkura mund të përshtatet për të toleruar BPO gradualisht. Kjo mund të minimizojë potencialin për skuqje dhe thatësi kur përdorni BPO. Peroksid benzoil sulmon bakteret në lëkurën tuaj. Gjithashtu ndihmon në zhbllokimin e poreve duke hequr lëkurën e vdekur për të parandaluar bllokimet. Kjo trajton aknet ekzistuese dhe mund të ndihmojë në parandalimin e njollave të reja. Funksionon më mirë kur e përdorni rregullisht.

Beta-karoteni

Beta-karoteni është një pararendës i vitaminës A, një antioksidant i fuqishëm që ndihmon në parandalimin e radikaleve të lira të dëmshme.

Beta-Glukan

Beta Glucan përdoret në kujdesin e lëkurës për të ndihmuar në lidhjen e lagështisë në lëkurë dhe për të siguruar mbrojtje antioksiduese. Mund të nxisë kolagjenin natyral si dhe qarkullimin e lëkurës për të ndihmuar në minimizimin e rrudhave të dukshme.

Ekstrakt i rrush pa fara e zezë

Ekstrakti i rrushit të zi është i pasur me acide yndyrore, të cilat e mbajnë lëkurën të hidratuar, të fortë dhe me pamje më të re. Përmban gjithashtu antioksidantë për të ushqyer lëkurën e thatë dhe të dëmtuar, duke e lënë atë të butë dhe të rimbushur. Ekstrakti i rrushit të zi ka veti anti-inflamatore për të ndihmuar në shërimin dhe riparimin e ekzemës.

Ekstrakt i boronicës 

Ekstrakti i boronicës është një burim i pro-retinolit i cili ndihmon në reduktimin e shfaqjes së shenjave treguese të plakjes: linjat e holla dhe rrudhat. I kombinuar me përmbajtjen linoleike e cila forcon barrierën natyrale të lëkurës, ekstrakti i boronicës hidraton dhe e bën atë të duket rinore dhe rrezatuese.

Acidi beta-hidroksi (BHA)

Nëse jeni marrë ndonjëherë me puçrra fytyre ose lëkurë të yndyrshme, me siguri keni hasur në BHA në një moment. BHA-të, ose beta-hidroksi acidet, janë një klasë e acideve të buta që përdoren zakonisht në produktet e kujdesit të lëkurës, veçanërisht ato të dizajnuara për të trajtuar aknet. BHA-të janë efektive, por të buta dhe shpesh paraqiten në trajtimet e akneve, duke përfshirë disa nga pastruesit dhe hidratuesit tanë më të shitur. Por, jo të gjithë e dinë se BHA-të mund të bëjnë shumë më tepër sesa të pastrojnë pikat e zeza dhe të eliminojnë puçrrat. Këto acide me prejardhje natyrale janë eksfoliantë të fuqishëm dhe mund të ndihmojnë në trajtimin e shfaqjes së shenjave të dukshme të plakjes, duke përfshirë edhe mërzinë.

 Biomed Retinol

Biomed Retinol 500 përmban Retinol dhe Ficuscarica (Fig) Ekstrakt me prejardhje nga fiku, një burim natyral dytësor i vitaminës A. Redukton linjat e imta dhe rrudhat, përshpejton procesin e rinovimit të lëkurës, zbut lëkurën dhe redukton pigmentimin dhe njollat e errëta. Ju jep një lëkurë të lëmuar, të shëndetshme me ton të barabartë dhe rrudha më pak të theksuara.

Biotinaaaa

Biotin është i pranishëm në të gjitha qelizat e gjalla dhe luan një rol të rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit të lëkurës. Ndërsa plakemi dhe nivelet tona të hormoneve luhaten, gjëndrat dhjamore në lëkurën dhe skalpin tonë fillojnë të prodhojnë më pak vaj sebum. Kjo rezulton që lëkura, folikulat dhe flokët tanë të thahen dhe bëhen të brishtë dhe të brishtë. Biotinaaa mund të përmirësojë lëkurën tuaj dhe të ndihmojë në kompensimin e këtyre problemeve, ndër përfitimet e tjera - duke funksionuar si një faktor rritjeje dhe katalizator në reaksionet e karboksilimit.

Uji i Mështeknës

Uji i thuprës është lëngu i korrur drejtpërdrejt nga pemët e thuprës. Lëngu është një burim i pasur i gjurmëve të vitaminave dhe aminoacideve, si dhe lëndëve ushqyese që e duan lëkurën që e hidratin thellësisht lëkurën dhe përsosin strukturën. Në pjesë të caktuara të botës, si në Kore, lëngu shitet edhe për konsum për shkak të shijes së tij të ëmbël dhe rezervave të shumta të lëndëve ushqyese.

Vaji i farës së qimnonit të zi

Vaji i farës së qimnonit të zi rrjedh nga farat e një bime të vogël lulëzuar vendase në Azinë Jugperëndimore. I përfolur se ka qenë pjesë e rutinës së bukurisë së Kleopatrës, ky vaj ofron përfitime antibakteriale dhe anti-inflamatore dhe është ideal për lëkurën që lufton me aknet, poret e bllokuara, skuqjen dhe madje edhe ekzemën. Një vaj i vërtetë me shumë punë, vaji përmban gjithashtu mbi 100 vitamina dhe minerale për të hidratuar lëkurën dhe për ta mbrojtur atë nga shenjat e plakjes.

Fermenti i Çajit të Zi

Produkti i fermentimit të çajit të zi me maja Saccharomyces dhe bakteret Xylinum, fermenti i çajit të zi siguron një efekt "lipofilling". Kokteji i vitaminave në ferment zbut lëkurën dhe rrit shkëlqimin e saj dhe përmirëson strukturën e saj. 

Oksidi i zinkut

Oksidi i zinkut është një lëndë ushqyese e rëndësishme për lëkurën. Është anti-inflamator vetitë që ndihmojnë njerëzit me sëmundje të tilla si puçrrat, rosacea, ekzema dhe ulçera. Zinku është një element që disa besojnë se mund të ketë veti për të luftuar aknet dhe efektet e tyre të vazhdueshme në lëkurë.

Magjistare Hazel

Lajthia e shtrigës raportohet të ketë përfitime qetësuese dhe kundër skuqjes dhe shpesh përdoret në kremra pas rruajtjes për këtë arsye. Përdoret gjithashtu në toner, veçanërisht për llojet e lëkurës me vaj dhe të kombinuar. Thuhet se shtrëngon lëkurën dhe minimizon poret e dukshme, ndërkohë që redukton yndyrën e tepërt në sipërfaqen e lëkurës.